perjantai 27. helmikuuta 2015

UMK finaali - esikatselussa: Solju

UMK15 Finaali
Viimeisenä UMK finaalin kilpailijoista esikatselussa on saamelainen äiti-tytär-duo, joka selvisi finaaliin komannesta semifinaalista jatkoon kappaleellaan Hold Your Colurs

Soljun kappale on sekoitus nykyaikaisia pop-elementtejä ja perinteistä saamelaista joikua modernissa muodossa. Kappale kertoo siitä, kuinka kantaa omaa identiteettiään ja persoonallisuuttaan huolimatta ympäristön tuomista odotuksista huolimatta.

Kappaleen live-esitys oli suhteellisen onnistunut, mutta kyllä siinä vielä parannettavaa löytyi, sillä paikoitellen esitys oli hieman irtonainen ja sekava. Äidin ja tyttären voisi tuoda edes jossain vaiheessaa lähemmäs toisiaan. Live-laulussa ei sinäänsä ollut mitään vikaa, mutta joikua voisi olla kappaleessa enemmän niinkuin olen sanonut alusta alkaen.

Soljulla on mielestäni ihan kohtalaiset mahdollisuudet menestyä finaalissa ja jopa voittaa, mutta aivan ykkössuosikikkeihin tätä en laskisi. Sijat 4-6 voisivat olla hyvinkin mahdollisia ja realistisia, mutta paremmastakaan sijoituksesta en järin kovasti yllättyisi.
Mitäs te tykkäätte tästä popin ja joikun liitosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti