tiistai 10. helmikuuta 2015

Australia debytoi Wienin Euroviisuissa!!!!

EBU järjesti oikean jymy-yllätyksen meille kaikille: Australia on mukana toukokuussa Wienissä järjestettävissä Euroviisuissa!! Itävallan yleisradiyhtiö ORF on kutsunut Australian kilpailemaan voitosta Euroviisujen 60-vuotis juhlavuoden kunniaksi.

Australia osallistuu kisaan kertaluontoisesti ja pääsee finaaliin automaattisesti. Australialaiset saavat äänestää finaalissä sekä molemmissa semifinaaleissa.

Australia on vuosia hinkunut mukaan Euroviisuihin ja nyt se tapahtuu viimen 60-vuotis synttäreiden kunniaksi. Jo viime vuonna Australia vastasi toisen semifinaalin väliaika numerosta, kun Kööpenhaminan lavalle kapusi Jessica Malboy. Australian televisioyhtiö SBS on välittänyt Viisuja australialaisille jo yli 30 vuoden ajan.

Jos Australia sattuisi voittamaan niin, silti kisaa ei järjestettäisi Maailman toisella puolen vaan jossakin Euroopan kaupungissa. Mahdollisen voiton myötä Australia saisi osallistua kuitenkin myös ensi vuonna. 

- Tämä on uskalias ja uskomattoman jännittävä veto. Tämä on tapamme sanoa: juhlitaan kaikki yhdessä, tunnelmoi Euroopan yleisradiounioni EBU:n johtaja Jon Ola Sand.

Australian myötä osallistujamaiden määrä nousee 40:een. Vaikka Australian mukana olo on vain kertaluontoinen kokeilu niin järjestäjät jättävät oven auki myös tulevaisuuteen: "Kuka tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan eurooppalaisen perinteen levitessä muihinkin maailman maihin?"

Minusta tämä on aivan loistava uutinen. Todella yllättävä kylläkin. Jos minä saisin päättää niin kisaan otettaisiin joka vuosi mukaan yksi maa Euroviisujen ulkopuolelta. Nyt Australia. Seuraavina vuosina vaikkapa Brasilia, Kiina, USA, Kanada, Japani... Tai toinen hyvä vaihtoehto olisi, että järjestävä televisioyhtiö kutsuisi aina yhden maan Viisujen ulkopuolelta mukaan.

Mitä mieltä olette Australian osallisitumisesta??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti