sunnuntai 1. helmikuuta 2015

UMK-esikatselun tunnelmia

Tänään tai oikeastaan jo eilen TV2:lla nähtiin UMK-kappaleiden esikatseluohjelma, jossa raati ruoti kaikki 18 kilpailukappaletta. Ohjelman voi jälkikäteen katsoa Areenasta. Ohjelmassa kappaleita kommentoivat Cristal Snow, Toni Virtanen, Hanna-Riikka Siitonen sekä Iisa. Ohjelman juonsi YleX:ltäkin tuttu Aino Töllinen.

Ohjelma oli mielestäni oikein mukavaa ja viihdyttävää katsottavaa ja raatilaisilla oli kiinnostavia mielipiteitä. Varsinkin Cristal tuo mukaan runsaasti viihdearvoa. Hanna-Riikan kommentit olivat mielestäni hyvin asiantuntevia, kuten myös Iisankin. Toni taas toi ehkä hieman erilaista näkökantaa kappaleisiin. Kaikille kappaleille tuomarit antoivat pisteitä yhdestä kymmeneen. Seuraavassa tuomarien pisteet:

Pisteet (järjestyksessä Cristal, Hanna-Riikka, Toni, Iisa)

1. Shava – Ostarilla 9 + 10 + 8 + 8 = 35
2. Pertti Kurikan Nimipäivät – Aina mun pitää 9 + 8 + 8 + 9 = 34
3. Satin Circus – Crossroads 9 + 9 + 7 + 6 = 31
4. Pihka ja myrsky – Sydän ei nuku 8 + 5 + 9 + 7 = 29
4. Jouni Aslak – Lions and lambs 8 + 8 + 6 + 7 = 29
4. Vilikasper Kanth – Äänen kantamattomiin 8 + 7 + 7 + 7 = 29
4. Siru – Mustelmat 8 + 7 + 7 + 7 = 29
8. Angelo De Nile – All for victory 5 + 9 + 9 + 5 = 28
8. Järjestyshäiriö – Särkyneiden sydänten kulmilla 7 + 7 + 7 + 7 = 28

10. Opera Skaala – Heart of light 7 + 9 + 6 + 4 = 26
11. Otto Ivar – Truth or dare 7 + 7 + 5 + 6 = 25
12. Aikuinen – Kyynelten lahti 4 + 6 + 6 + 8 = 24
12. Heidi Pakarinen – Bon voyage 5 + 7 + 6 + 6 = 24
12. Ida Bois – Kumbaya 6 + 6 + 6 + 6 = 24
15. Solju – Hold your colours 5 + 7 + 5 + 6 = 23
15. Eeverest – Love it all away 5 + 6 + 6 + 6 = 23
17. Hans On The Bass – Loveshine 7 + 7 + 5 + 3 = 22
18. Norlan El Misionario – No voy a llorar por ti 5 + 6 + 4 + 6 = 21

Kiitos näistä pisteistä Viisukuppilan Timoteukselle.

Sitten siirrytään minun mielipiteisiini kappaleista ja videoista. Olin siis kuullut kaikki kappaleet jo useaan useaan kertaan, mutta videoita en ollut vielä katsastanut vaan ajattelin jättään ne esikatseluun ja katsella ne kaikessa rauhassa. Nyt arvioin kaikki kappaleet sanallisesti ja päivitetty versiö UMK-puntarista on tulossa vähän myöhemmin.

Hans On The Bass – "Loveshine"
Tää on kyllä ihan kiva pikkunätti kappale, mutta ehkä hieman yltiöpositiivinen. Tätä kuuntelee kyllä ihan mielellään vaikka kesällä chillaillessa. Ei tätä pois laita, jos radiosta tulee. Alku voisi olla vaikkapa Silja Linen tai Finmatkojen mainoksesta. Videoon oli selkeästi panostettu.

Vilikasper Kanth – "Äänenkantamattomiin"
Jatkaa vähän samaa linjaa edellisen kanssa, mutta video ei mielestäni ollut yhtä hyvä. Jotenkin hieman teennäinen kuva jäi videosta. Kappale voisi olla Suomen Kedvesem. Laulajan ääni muistuttaa Kasmiria.

Norlan "El Misionario" – "No voy a llorar por ti"
Aivan ihana kappale, jossa koskettava sanoma, kun lukee käännetyt sanat. Mukavaa, että UMK:ssa on mukana muutakin kuin suomen ja englannin kielistä musiikkia. Kertsi on todella koukuttava. Video toisaalta ei ollut aivan priimaa.

Pertti Kurikan Nimipäivät – "Aina mun pitää"
Yyh. En voi vieläkään sietää tätä kappaletta. Tommonen räkänen punkki ei vaan oo mun juttu. Ainoa positiivinen asia tässä kappalessa on se, että se kestää vain noin puolitoista minuuttia.

Pihka ja myrsky – "Sydän ei nuku"
Tää on tosi kiva kappale, mutta video oli hieman hämärä. Laulajilla on helposti kuunneltavat äänet. Toivottavasti tästä kuullaan vielä muissa yhteyksissä.

Satin Circus – "Crossroads"

Tämän hetkinen suosikkini voittoon. Tällä olisi varmasti parhaat mahdollisuudet pärjätä Viisuissa. Yleensä tällainen 1D-kama ei kolahda, mutta tää biisi toimii, ja video vaan parantaa biisiä.

Jouni Aslak – "Lions And Lambs"
Alussa tämä oli yksi suosikeistani, mutta nyt tämä on kyllä hiipunut jokseenkin. Alkaa olla loppuun kulutettu. Videokaan ei paljoa palastanut.

Eeverest – "Love It All Away"
Ei ollut tässäkään videossa hirveästi kehuttavaa. Kappale perus hyvää EDM:ää, vaikkakin vielä viimeinen koukku puuttuukin.

Otto Ivar – "Truth Or Dare"
Tässä olisi ainekset niin paljon parempaan. Nyt tästä ei valitettavasti jää mieleen juuri mitään. Videossakin pompitaan kohdasta toiseen ihan hullua vauhtia.

Opera Skaala – "Heart of Light"
Barokkioopperateknoa. Tää kappale on aivan loistava. Yksi suosikeistani. Jotain tosi sekopäisen koukuttavaa tässä kappaleessa on.Video tosin oli hieman karmiva.

Shava – "Ostarilla"
Mahtavaa Bollywood meininkiä. Pelkäämpä vain, ett mikäli tämä valittaisiin niin eurooppalaiset luulisivat tätä vitsiksi...

Siru – "Mustelmat"
Hyvä suomalainen pop-biisi. Parempiakin lajissaan on kuultu, mutta ei tämä huono valinta olisi. Ainakin ulkomaiset viisufanit tuntuvat tästä tykkäävän. Olisi mielenkiintoista kuulla englannin kielinen versio tästä kappaleesta.

Aikuinen – "Kyynelten lahti"
Ensin en oikein tiennyt kuinka suhtautua tähän. Sen jälkeen aloin vihaamaan tätä, mutta nyt tuntuu siltä, että olen lämmennyt tälle ja tämä onkin todellisuudessa todella hyvä. Ja mahtavasta videosta pointsit! Varsinkin modulaatio tässä biisissä on ihan huippu.

Ida Bois – "Kumbaya"
Video on kyllä täysi kopio ainakin joiltain osin Jannika B:n Onnenpäivät kappaleesta. Hyvä kappale, mutta olisi tästä nyt paremmankin saanut.

Järjestyshäiriö – "Särkyneiden sydänten kulmilla"

Tää kuuluu siihen kategoriaan "ihan kiva". Tykkäilisin, jos radiosta tulisi, mutta siihen se jäisi.

Angelo De Nile – "All For Victory"
Tää on jotenkin todella vaikeasti lähestyttävä kappale. Hyvä ääni laulajalla, mutta kappale on hieman etäinen ja omituinen eikä video selventänyt asiaa yhtään. Päinvastoin.

Heidi Pakarinen – "Bon voyage"
Tää vaan muistuttaa niin paljon Annika Eklundin Shanghain Valoja vuoden 2006 karsinnasta. Mukavaa, että mukana on tämän tyyppinen suomi-iskelmä haitareineen. Tällainen pitäisi olla mukana joka vuosi.

Solju – "Hold Your Colours"

Ihastuttava kappale, joka kasvattaa suosiota omassa arvoasteikossani joka kuuntelulla. Tämä voisi olla aikamoinen villikortti Wieniin. Tällä hetkellä tämä on ehkä jopa kakkos suosikkini. Joikua saisi tosin olla enemmänkin.

Mukana on tänä vuonna siis paljon laadukkaita  kappaleita. Vaikea valita näistä vain yhtä suosikkia.
Muistakaahan käydä äänestämässä suosikkejanne blogini UMK-suosikkiäänestyksessä, joka löytyy blogini oikean palkin yläreunasta. Kommentoi myös alle mietteitäsi UMK-kappaleista ja esikatseluohjelmasta.

2 kommenttia:

  1. Moi! Kivoja tekstejä. Ootko ajatellut laittaa sellaista "liity tähän sivustoon"-boksia, että voisin seurata sua bloggerin kautta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Nyt on tuo ja muitakin seuraamishärpäkkeitä lisätty! :)

      Poista