Euroviisut 2015

Isäntämaa:  Kuva Itävalta
Isäntäkaupunki: Wien
Tapahtumapaikka: Wiener Stadthalle
Järjestävä televisioyhtiö: Österreichischer Rundfunk (ORF)
Päivämäärät: 
 • 1. semifinaali - 19. toukokuuta 2015
 • 2. semifinaali - 21. toukokuuta 2015
 • Finaali - 23. toukokuuta 2015
Eurovision 2015: ORF reveals the hosts!
Juontaja kolmikko ja greenroomin emäntä Conchita Wurst.
Juontajat: Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler ja Arabella Kiesbauer, greenroomissa Conchita Wurst
Building Bridges
Slogan: Buiding Bridges
Osallistujien määrä: 40
Debytoivat maat: Kuva Australia
Palaavat maat:  Kuva Kypros,  Kuva Serbia ja Flag of the Czech Republic.svg Tšekki
Vetäytyvät maat:  Ukrainan lippu Ukraina
Osallistujamaat merkattu vihreällä ja maat, jotka eivät osallistu punaisella.

http://wiwibloggs.com/wp-content/uploads/2015/05/eurovision-2015-stage-e1430993681961.jpg
Wiener Stadthallen viisulava

Osallistujamaat(40 kpl):

 
 
   
    
     Kappaleet soittolistalla:
     1. Semifinaali

      2. Semifinaali
       

      FINAALI

      Kaikki kappaleet kätevästi Spotify-soittolistalta:
       

      Maat, jotka eivät osallistu:

      Flag of Andorra.svg Andorra - Andorran yleisradioyhtiö RTVA ilmoitti melkein heti vuoden 2014 Viisujen jälkeen, ettei Andorra osallistu vuoden 2015 Euroviisuihin. Andorra osallistui viimeksi vuonna 2009.
      Kuva Bosnia ja Hertsegovina - Bosnia ja Hertsegovinan televisioyhtiö BHRT ilmoitti ensin palaavansa kisoihin ja jätti alustavan ilmoittautumisen EBU:lle. Edustajaksi huhuttiin mm. Hari Mata Haria (B&H 2006) tai Reginaa(B&H 2009). Talousvaikeuksien vuoksi BHRT sai EBU:lta lisäaikaa saadakseen taloudellisen puolen kuntoon, jotta se voisi osallistua. 17. marraskuuta BHRT kuitenkin ilmoitti, ettei se ole saanut kokoon osallistumiseen tarvittavia rahoja ja, että Bosnia ja Hertsegovina ei ole mukana Wienin Euroviisuissa. Bosnia ja Hertsegovina oli viimeksi mukana Bakussa 2012.
       Kuva Bulgaria - Bulgarian yleisradioyhtiön BNT:n oli tarkoitus osallistua vuoden 2015 Euroviisuihin, mutta se kuitenkin vetäytyi 10. lokakuuta taloudellisiin vaikeuksiin vedoten. Myöhemmin BNT kuitenkin kertoi, ettei se ole tehnyt vielä lopullista päätöstä osallistumisesta ja, että EBU on antanut sille lisäaikaa löytää rahoitus. Lopulta BNT ei kuitenkaan saanut tarvittavaa rahoitusta. BNT tulee televisioimaan kisat.
      Flag of Croatia.svg Kroatia - Kroatia ilmoitti 26.9.2014, ettei osallitu Eurovision laulukilpailuun. Kroatia osallistui viimeksi kaksi vuotta sitten. Kroatia kuitenkin palasi Lasten Eurovision laulukilpailuun.
      Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein - Liechtensteinin yleisradioyhtiö 1FLTV ilmoitti, ettei se ole tällä hetkellä liittymässä EBU:un ja osallistumassa Euroviisuihin.
      Flag of Luxembourg.svg Luxemburg - Tietojen mukaan, Luxemburg ei ole palaamassa Eurovision laulukilpailuun tänä vuonna. Luxemburg oli viimeksi mukana vuonna 1993.
      Marokon lippu. Marokko ei osallistu vuoden 2015 eurovision laulukilpailuun, koska Israel on mukana kilpailussa. Marokon ja muiden arabimaiden lain mukaan he eivät saa näytää mitään missä Israel on mukana.
      Flag of Monaco.svg Monaco - Monacon yleisradioyhtiö TMC ilmoitti, ettei Monaco osallistu vuoden 2015 Euroviisuihin huhuista huolimatta. Monaco osallistui viimeksi vuonna 2006.
      Flag of Slovakia.svg Slovakia - Slovakian yleisradioyhtiö RTVS ilmoitti, ettei se ole palaamassa Euroviisuihin vuonna 2015. Viimeksi Slovakia oli mukana vuonna 2012.
      Flag of Turkey.svg Turkki – Turkki ei osallistunut Euroviisuihin vuosina 2013 ja 2014 vedoten epäreiluun "Big-5" -käytäntöön ja tuomariääniin, he ovat kuitenkin vihjanneet palaavansa mahdollisesti vuoden 2015 kisoihin. Kuitenkin 14. toukokuuta 2014 Turkin parlamentin konservatiivipuole AKP:n jäsen Volkan Bozkir ilmoitti kesken tiedotustilaisuuden, ettei Turkilla ole aikomuksia palata Euroviisuihin. Turkki oli viimeksi mukana kilpailussa vuonna 2012. Turkin yleisradioyhtiö TRT ei kuitenkaan ole vahvistanut, ettei se olisi palaamassa. 5. syyskuuta TRT kuitenkin ilmoitti, ettei osallistu ensi vuonnakaan.
      Ukrainan lippu Ukraina - Ilmoitti 19. syyskuuta, että se vetäytyy vuoden 2015 Eurovision laulukilpailusta taloudellisista syistä. Maa toivoo kuitenkin palaavansa jälleen vuonna 2016 mikäli sopiva rahoitus kumppani löytyy. Vetäytymisen taustalla on myös Ukrainan poliittinen tilanne. 20. syyskuuta ukrainalainen musiikki tuottaja Timofey Nagorny kertoi voivansa rahoittaa Ukrainan osallistumisen, mikäli NTU peruuttaa vetäytymispäätöksen. NTU ei kuitenkaan tarttunut tähän tarjoukseen ja on näin ollen sivussa tänä vuonna. NTU kuitenkin televisioi kilpailun.

      4 kommenttia:

      1. Kohti Itävaltaa! <3 Tervetuloa mukaan facessa kaikki Conchitan suomalaiset fanit www.facebook.com/conchitafansfinland Yritetään kerätä faneja yhteen.

       VastaaPoista
       Vastaukset
       1. Kiitos! Olen jo tykännyt aiemmin, kun viisukuppilassa tuli vastaan.

        Poista
      2. Sulla on coolit sivut, mukava oli vierailla ja kuunnella parit eurobiisit, jotka tosin osin jo muistuttavat pop-euroviisuja, eikä siinäkään ole mitään pahaa :))

       VastaaPoista
      3. Kiitos vaan paljon :)
       Minusta vaan parempi, mitä radioystävällisemmäksi viisumusiikki muuttuu. Toki kyllähän sitä joka vuosi kaipaa niitä perinteisiäkin viisuja. :)

       VastaaPoista