tiistai 21. lokakuuta 2014

Softengine - We created the world

 http://b.i.levykauppax.fi/cover/big/4/40/409370.jpg?cd


Vihdoin!! Suomen tämän vuotnen edustaja Softengine julkaisi viime viikon perjantaina esikoisalbuminsa, joka kantaa nimeä We created the world. Ja tämä albumi on loistava! Paras albumi, jonka olen kuullut pitkään pitkään aikaan. Heti perjantainahan tämä oli pakko itsellekin aivan kongreettisena saada. Nyt se onkin soinut viime päivinä hyvinkin tiuhaa tahtia. Albumia voi kuunnella esimerkiksi Spotifysta tai vielä tämän viikon ajan YleX:n viikon albumisarjassa YleX:n-nettisivuilta. Sieltä löytyy myös juttuja Sftengineen liittyen.
Nyt hyvin nopea katsaus albumin 11 upeaan kappaleeseen.

Our New Age avaa albumin upean mahtipontisesti. Varsinkin kuoro-osuudet ovat huikeita.
Broken Reflection on ilmeisesti tarkoitettu jatkoksi levyn avausraidalle ja nämä biisit kannattaakin kuunnella peräkkäin. Todella kovat avaus biisit albumille.
Yellow House onkin sitten jo hieman tutumpi kipale. Bändin kakkossinkku ei petä ja toimii yhä edelleen.
Phone Call from Unknown on ehkä koko levyn erilaisin kappale. Tätä biisiä voisi ehkä kuvailla jollain tavalla suloiseksi.
The Sirens. Yhdellä sanalla sanoen UPEA. Alkaa balladimaisena ja kasvaa stadionrokkiin ja lopussa yllätyksenä tulee yllätyksenä EDM-tyylinen loppu.
What if I?  on ehkä suosikkini koko levyltä. Todella upea kappale upealla melodialla. Suosikkikohta löytyy ehdottomasti kohdasta 1:54 eteenpäin.
Narcissus. Topin ääni pääsee kyllä todellakin oikeuksiinsa tässä kappaleessa, vaikka muuten tämä kappale ei olekaan suosikkini tältä levyltä. Kappaleen nimi on muuten yllättävän vaikea.
Something Better eli Suomen menestyksekäs viisukappale viime keväältä. Biisi on edelleenkin todella kova, mutta olen kyllä ajatellut olisiko ehkä jokin toinen kappale menestynyt vielä paremmin. Ehkä?
In Disarray.  Oikein mukava biisi ja kiva komppi.
Circle. Oikein kelpo raita on tämäkin. Ei kuitenkaan levyn parhaimmistoa.
Our Life, Our Love kappale alkaa hitaasti,  mutta kasvaa loppua kohden. Myös levyn nimi tulee tämän levyn tekstistä.

Nyt pannaan kappaleet vielä järjestykseen:
  1. What if I?
  2. The Sirens
  3. Yellow House
  4. Phone Call From Unknown
  5. Our Life,Our Love
  6. Something Better
  7. Broken Reflection
  8. In Dissary
  9. Our New Age
  10. Circle
  11. Narcissuc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti