keskiviikko 25. helmikuuta 2015

UMK finaali - esikatselussa: Pertti Kurikan Nimipäivät

UMK15 Finaali
UMK finaalin esikatselut jatkuvat nyt, kun vuorossa on Pertti Kurikan Nimipäivät yhtye ja hiedän kappaleensa Aina mun pitää. Pertti Kurikan Nimipäivät yhtye tuli tunnetuksi Kovasikajuttu-dokumentista, joka kertoo kehitysvammaisten elämästä.

Pertti Kurikan Nimipäivät oli varmasti eniten julkisuutta saanut kilpailija ennen ensimmäistä semifinaalia, josta se selviytyi jatkoon. Oli kilpailijasta mitä mieltä tahansa niin varmasti se on pakko myöntää, että live esiintyminen sujui hyvin ilman ongelmia.

Niin, Pertti Kurikan Nimipäivät on herättänyt paljon keskustelua, sekä puolesta että vastaan. Pakko arvostaa yhtyettä ja kaikkea sitä, mitä he tekevät joistakin rajoitteista huolimatta.

Mutta, tässä on kuitenkin yksi iso mutta: kappale Aina mun pitää on aivan kaamea. Jo punk tyylilajina on niin kaukana musiikkimaustani kun mahdollista. Asiaa ei todellakaan auta se, että biisi ei ole edes genressään parhaimmistoa. Tämän ovat myöntäneet myös useat punk-diggarit.

Media ja musiikin"asiantuntijat", kuten vaikkapa Rumba-lehti, on ottanut oikein asiakseen kehua tätä, kuinka hyvä tämä kappale on. Ihmettelen vain, että ovatko he kuunnelleet oikeaa kappaletta? Minulle tämä yksinkertaisesti on epämusiikkia.

Olikohan juurikin Rumba vai jokin toinen julkaisu, missä tätä hehkutettiin jo viisuvoittajaksi kappaleiden julkaisu aikaan. Eivät taida nämä henkilöt olla aivan perillä Euroviisuista. Tämä on saanut täystyrmäyksen ulkomaalaisten fanien suunnalta. Suomea odottaa väistämättä semifinaaliin jääminen, jos tämä valitaan.

Niin,jos valitaan. Vaikka suurimmassa osassa kyselyitä tämä johtaa ja on ollut suosikki UMK:n voittoon niin onko tämä kannatus todellista vai onko se vain suuri kupla, joka puhkeaa ensi lauantaina äänestämisen aikaan. Tällä varmasti on kannattajansa, jotka tätä äänestävät, mutta nettikyselyihin on todella helppo vastata ja klikata tätä vaikkapa protestina Euroviisuille ja siellä kuultavalle musiikille, mutta realisoituvatko nämä äänet todella lauantaina finaalissa. Jää nähtäväksi.

Eli tätä en haluaisi nähdä edustamassa Suomea Wienissä, mutta veikkaan tämän kuitenkin sijoittuvan kärki kolmikkoon.
Mikäs on teidän mielipiteenne ja veikkauksenne tämän suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti