keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Katseet tulevaan - vuoden 2016 viisujen järjestelyt alkavat

 http://i3.mirror.co.uk/incoming/article5751431.ece/ALTERNATES/s615/Eurovision-2016.jpg
Vuoden 2015 Viisut on juuri saatu päätökseen, mutta hengähtämään viisukansa ei ehdi, ainakaan Ruotsissa, missä vuoden 2016 Viisujen valmistelu on jo aloitettu.
http://www.esctoday.com/wp-content/themes/MagMan/timthumb.php?src=http://esctodaygdd.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2015/05/mans-mans-33.jpg&w=720&h=350&zc=1&q=80
Viisuvoittaja Måns saapuu Ruotsiin voittonsa jälkeen

Ruotsin euroviisudelegaation johtaja Christer Björkman kertoi palattuaan Ruotsiin, että Viisujen pitopaikka selvinnee noin puolentoista kuukauden kuluessa. Björkman on pyytänyt Ruotsalaisia kaupunkeja lähettämään tarjouksia tulevan vuoden Viisujen järjestelyistä, mutta maan pääkaupunki Tukholma on tähän mennessä ainoa kaupunki, joka on ilmaissut kiinnostusta. Majoituskapasiteetin puolesta muita mahdollisisa kaupunkeja ovat Malmö ja Göteborg, joista vuoden 2013 kisaisäntä Malmö on jo kieltäytynyt kisaisännyydestä. Göteborg ei ole ainakaan vielä ilmaissut haluukkuutta järjestää kilpailua.


Tukholmassa todennäköiset areenat olisivat Tele2 Arena ja Friends Arena sekä Götebogissa Scandinavium.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f2/Tele2_Arena_juni_2013a_01.jpg/300px-Tele2_Arena_juni_2013a_01.jpg
Tele2 Arena
Tele2 Arena vetää n. 45 000 katsojaa ja on aiemmin toiminut mm. erilaisten konserttien ja urheilutapahtumien pitopaikkana. Areena on suhteellisen uusi, sillä se avattiin kesällä 2013.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/dd/Friendsarena.jpg/250px-Friendsarena.jpg
Friends Arena

Friends Arena, joka sekin on melko uusi on avattu syksyllä 2012. Tarkkaan ottaen areena ei sijaitse Tukholmassa vaan suur-Tukholmaan kuuluvassa Solnassa. Areenan kapasiteetti on noin 65 000 katsojaa ja aiemmin siellä on järjestetty Melodifestivalenin finaali joka vuosi vuodesta 2013 alkaen.

Scandinavium viewed from south
Scandinavium

Mikäli Göteborg valittaisiin isäntäkaupungiksi olisivat kisat Scandinavium areenalla, joka toimi myös vuoden 1985 vuoden Viisujen pitopaikkana. Areenan kapasiteetti on noin 14 000 katsojaa, mikä on reilusti vähemmän kuin Tukholmassa.
Sanna Nielsen, ESC2014 Meet & Greet 02 (crop).jpgKristallen-vinnaren Gina Dirawi.jpgPetra Mede.jpg
Nähdäänkö joku näistä kolmesta naisesta juontamassa ruotsin Euroviisuja (vas. Nielsen, Dirawi, Mede)

Myös tulevien kisojen juontaja spekulaatiot ovat alkaneet ja jo voittoyönä Månsilta kysyttäessä haluaisiko hän juontaa kisoja ensi vuonna, vastasi hän, että "asiaa olisi harkittava vakavasti."
25. toukokuuta Christer Björkman sanoi, että myös Sanna Nielsen, Gina Dirawi ja Petra Mede ovat potentiaalisia juontajia.

Myös maat alkavat tehdä osallistumisilmoituksia ja niistä uutisoin sitä mukaa kun niitä tulee. Osallistumisilmoitukset ajattelin uutisoida yksi kerrallaan tässä tämän viikon aikana, mutta jo nyt osallistujamaita ja muutakin infoa löytyy Euroviisut 2016 -sivulta. Ainakin pari mukavaa yllätystä sieltä jo löytyy. ;)

Missä kaupungissa haluaisit nähdä viisut ensi vuonna? Entä kenen pitäisi juontaa kisat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti