perjantai 8. toukokuuta 2015

Esittelyssä: Ruotsi - Måns Zelmerlöw – Heroes

 
Rakas naapurimaamme Ruotsi on yksi Euroviisujen menestyneimmistä maista viidellä voitollaan. Maa on ollut mukana 53 kertaa ja viimeisin voitto on vuodelta 2012, kun Loreen voitti ja toi kisat Malmöön kappaleellaan Euphoria. 

http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/1a/0f/56/39/f7/31/9a/e5/22/f3/1d/83/c6/14/69/55/mans_zelmerloew_18.jpg
Tänä vuonna Ruotsia edustaa kolmannella kerralla Ruotsin viisukarsinnan Melodifestivalenin voittanut Måns Zelmerlöw. Nyt jo 28-vuotiaan laulajan musikaalisuus muomattiin jo varhain ja niinpä hän kävi koulunsakin Lundin musiikkiluokalla.

Kaikkien tietoisuuteen Måns ponnahti vuonna 2005 Idol-kilpailusta. Vaikka hän sijoittui vasta viidenneksi niin nykyään hän lienee kisan muistetuin artisti. Seuraavana vuonna Måns osallistui Ruotsin Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun ja voitti sen. Myöhemmin samana vuonna hän näytteli Grease-musikaalissa Danny Zukon roolissa.
 http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/9c/aa/57/07/26/40/dc/d3/b3/a5/c1/7a/5f/c5/b7/30/mans_zelmerloew_02.jpg
Vuonna 2007 tapahtui lopullinen läpimurto, kun Måns osallistui ensimmäistä kertaa Melodifestivalenille kappaleella Cara mia, joka sijoittui kisassa kolmanneksi, mutta myi kuitenkin tuplaplatinaa. Samana vuonna julkaistiin Månsin debyyttialbumi Stand by for…, joka sekin oli menestys. Syksyllä hän juonsi Lilla Melodifestivalen -kilpailun ja näytteli jälleen musikaalissa.

Vuonna 2009 Måns osallistui toista kertaa Melodifestivalenille ja sijoittui tällä kertaa neljänneksi kappaleellaan Hope & glory. Samalla julkaistiin myös MZW nimeä kantava toinen albumi.
Vuonna 2010 Måns juonsi Melodifestivalenin yhdessä Dolph Lundgrenin ja Christine Meltzerin kanssa. Jouluksi häneltä ilmestyi Christmas with friends -joulualbumi. Seuraavina kolmena kesänä hänet nähtiin supersuositun Allsång på Skansen -yhteislauluohjelman juontajana.Vuoden 2011 juoluksi julkaistiin Kära vinter niminen joululevy. Vuonna 2014 Måns julkaisi uuden Barcelona sessions nimisen albumin, joka toi esille uuden vakavamman ja vähän rockahtavamman Månsin.
  http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/e7/cc/fe/8c/f8/4b/97/35/fb/26/b2/22/68/b8/19/db/mans_zelmerloew_67.jpg
Tänä keväänä Måns oli siis jälleen mukana Melodifestivalenilla. Hän oli yksi kisan ennakko suosikkeja ja hän selvittikin tiensä alkuerästä suoraan finaaliin kappaleellaan Heroes. Esityksessä käytettiin uusinta 3D-tekniikkaa ja hän voittikin finaalin kaikkien aikojen ylivoimaisimmalla piste-enemmistöllä. Kappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Linnea Deb, Joy Deb ja Anton Hård af Segerstad.

Måns hakee Ruotsille finaalipaikkaa toisen semifinaalin 13. esiintymispaikalta.
Miten Ruotsin kappale tänä vuonna uppoaa teihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti