lauantai 9. toukokuuta 2015

Esittelyssä: Itävalta - The Makemakes – I am yours

Isäntämaa Itävalta on osallistunut Euroviisuihin 47 kertaa ja voittanut kilpailun nyt kahdesti, kun Conchita Wurst toi maalle sen toisen voiton viime keväänä Kööpenhaminassa kappaleella Rise like a Phoenix. Ensimmäisen kerran maa voitti vuonna 1966, kun voiton Itävaltaan toi Udo Jürgens kappaleella Merci, Chérie. 
http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/56/c9/d9/c1/e8/dd/12/82/4d/bf/e8/6b/61/7e/b3/de/makemakes_18.jpg
Tänä vuonna isäntämaan edustja valittiin Wer singt für Österreich -kilpailun kautta. Finaalin ensimmäisellä kierroksella valta oli puoliksi katsojilla, puoliksi tuomareilla. Toisella kierroksella voittajan päättivät kuitenkin vain ja ainoastaan katsojat. Kisan voittajaksi selvisi kolmen miehen muodostama The Makemakes yhtye.


Yhtye on perustettu vuonna 2012 ja sen muodostavat laulaja Dominic “Dodo” Muhrer, basisti Markus “Max” Christ ja rumpali Florian “Flo” Meindl. Vuoden 2012 kesällä he ´julkaisivat ensimmäisen sinkkunsa nimeltä The Lovercall, joka menestyikin kohtalaisesti maan listoilla. Seuraava single julkaistiinkin vasta vuonna 2014 ja kappale Million Euro Smile, joka sekin saavutti listamenestystä.
http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/71/7d/ff/59/cd/51/13/82/a4/60/5f/d1/48/a9/6c/c3/makemakes_03.jpg
Nyt viisuissa kuultava kappale I am yours on bändin kolmas single. Valttikortikseen yhtye mainitsee sen, että he ovat aivan oikea yhtye eikä mikään viisuja varten kyhätty kokoonpano. Bändi on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen yhdessä Jimmy Harryn. He ovat myös kertoneet, että oman kotimaansa edustaminen vieläpä kotikisoissa on aivan ainutlaatuinen mahdollisuus.
http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/c3/51/af/76/52/4a/63/46/4a/f4/3c/a6/da/b4/3e/02/esc_the_makemakes.jpg
Viime vuoden voittajana Itävalta on oikeutettu suoraan jatkopaikkaa. Maan esiintymispaikka finaalissa on jo arvottu tasapuolisuuden vuoksi. Itävalta esiintyy finaalissa numerolla 14. Suorat finalistit on myös jaettu äänestämään semifinaaleihin ja Itävalta onkin arvottu äänestämään ensimmäisessä semifinaalissa.
Mitä pidätte isäntämaan kappaleesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti