maanantai 11. toukokuuta 2015

Esittelyssä: Australia - Guy Sebastian – Tonight again

Nyt on aika päättää maaesittelyt, kun tullut aika esitellä viimeinen osallistuva maa, sen edustaja ja kappale. Helmikuussa saimme kuulla oikein jymypaukun, kun EBU ja ORF ilmoittivat, että Australia on mukana tämän vuoden kilpailussa kilpailevana maana. Lisä tietoa maan osallistumisesta täältä. Varsinaista viisuhistoriaa Australialla ei vielä ole, mutta maa on jo kymmenien vuosien ajan televisioinut Euroviisut australialaisille. Viime vuonna Australia oli mukana toisen semifinaalin väliaika numerossa, jonka esitti Jessica Mayboy
http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/2d/30/f5/4d/95/1b/50/c2/e6/e6/5e/52/96/31/42/f7/guy_sebastian_5075.jpg
33-vuotias Guy Sebastian sai kunnian olla Australian ensimmäinen osallistuja Euroviisuissa. SBS valitsi hänet sisäisesti edustamaan Australiaa. Guy on uransa aikana julkaissut kahdeksan topten-albumia, joista seitsemän ensimmäistä ovat myyneet vähintään platinaa. Guy nousi koko kansan tietoisuuteen vuonna 2003, kun hän voitti Australian ensimmäisen Idols-kilpailun.

Idolsin jälkeen Guyn levy koottiin kasaan vain kuudessa päivässä ja se olikin jättimenestys. Myös Guyn seuraavat levyt olivat menestyksekkäitä. Viimeisin albumi on viime vuodelta. Guyn uran varrelle mahtuu paljon listahittejä ja vain  Kylie Minoguella ja Delta Goodremillä on enemmän ykköshittejä kuin Guylla. Guy aloitti vuonna 2010 myös paikallisen The Voicen tuomarina. Pesti kesti tuolloin 3 kautta. Huhujen mukaan Guy on palaamassa tuomaristoon tänä vuonna.
 http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/2a/e2/d5/0e/30/7c/dc/92/b8/da/04/a7/3a/76/a4/0a/0_17_fixed.jpg 
Voidaankin sanoa, että Guy on saavuttanut kotimaassaan kaiken, mitä saavutettavissa on. Seuraava askel olisikin kansainvälinen läpimurto. Toimivatko Euroviisut kenties ponnahduslautana kansainväliselle uralle?

Australia lähtee hakemaan menestystä nykyaikaisella RnB-vaikutteisella Tonight again kappaleella. Kappaleen Guy on säveltänyt ja sanoittanut yhdessä David Ryan Harrisin ja Louis Schoorlin kanssa.
 http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/b9/be/f7/05/6f/51/f6/f5/bb/3d/78/9a/89/6b/0b/47/guy_sebastian_0340.jpg
Kunniavieraana Australia pääsee automaattisesti finaaliin ja saa äänestää molemmissa semifinaaleissa. Mikäli voitto osuu Autralialle, Australia järjestää kisat jossakin Euroopan maassa yhteistyössä paikallisen tv-yhtiön kanssa. Ainakin Saksa on ilmaissut halunsa toimia isäntänä, mikäli aussit voittavat.
Mitä mieltä olette Australian osallistumisesta? Ja mitä pidätte Guyn kappaleesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti