lauantai 9. toukokuuta 2015

Esittelyssä: Slovenia - Maraaya – Here for you

Slovenia on osallistunut Euroviisuihin 20 kertaa vuodesta 1993 lähtien. Maan paras sijoitus on kaksi kertaa saavutettu seitsemäs sija. Vuonna 1995 Darja Švajger saavutti tämän kappaleella Prisluhni mi ja Nuša Derenda vuonna 2001 saavutti saman sijan kappaleella Energy.
 http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/a9/3c/3e/5e/e0/c9/61/3c/a2/40/dd/01/e7/98/f3/af/maraaya_esc_4_-_photo_by_tibor_golob.jpg
Tänä vuonna Sloveniaa edustaa duo, joka kantaa nimeä Maraaya. Duo koostuu avioparista  Marjetka ja Aleš ”Raay” Vovk. Duon nimi tulee näiden kahden pikkupojan vanhempien nimien yhditelmästä. Parilla on paljon kokemusta musiikintekemisestä, mutta vasta viime vuonna he alkoivat tehdä sitä yhdessä. Heidän ensisinkkunsa Lovin’ me menestyi Slovenian lisäksi Belgiassa, Saksassa ja Italiassa.
http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/15/a1/f7/fa/40/ed/77/96/92/2d/7f/25/62/a0/cb/23/maraaya_esc_13_-_photo_by_ziga_culiberg.jpg
Marjetka on saanut koulutuksensa Ljubljanan musiikkiakatemiasta ja toimii nykyisin laulunopettajana työpajoissa. Tuottajana työskentelevä Raay on Slovenian yksi viime vuosien soitetuin säveltäjä radiosoiton perusteella. Hän vastasi myös Slovenian viime vuoden kappaleen Round and round sävellyksestä sekä Slovenian viime vuoden junioriviisun Nisi sam sävellyksestä.

Lavaesiintymisessä huomio saattaa kiinnittyä usein siihen, että he esiintyvät aina kuulokkeet päässä. Tämä johtuu siitä, että Marjetka haluaa saavuttaa saman tunnetilan, mikä hänellä on studiossakin.
http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/6f/a8/a0/f9/d8/38/17/a8/e0/d2/b3/fa/26/a7/b3/e2/maraaya_esc_10_-_photo_by_tibor_golob.jpg
Kilpailukappaleen Here for you sävellyksestä vastaa Maraaya itse, mutta sanoituksessa Raayn apuna on ollut viime vuoden Itävallan voittoviisunkin kynäillyt Charlie Masonin.

Slovenia selvisi pitkästä aikaa viime vuonna finaaliin Raayn tekemällä kappaleella. Tänä vuonna Maraaya lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa toisen semifinaalin toiseksi viimeiseltä eli 16:sta esiintymispaikalta.
Miten teihin kolahtaa Slovenian kappale?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti