maanantai 4. toukokuuta 2015

Esittelyssä: Liettua - Monika Linkytė & Vaidas Baumila – This time

On tullut aika siirtyä toiseen semifinaaliin ja sen avaavaan Liettuaan. Liettua on osallistunut Euroviisuihin 15 kertaa ja maan paras sijoitus on vuodelta 2006, kun LT United sijoittui kuudenneksi kappaleellaan We Are the Winners.
 http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/95/d3/0d/ea/5c/68/4b/2d/c6/fd/27/b0/ad/2a/ca/df/1monika_and_vaidas_foto_tomasandlukas.jpg
Tänä vuonna Liettuaa edustaa duo, joka koostuu Monika Linkytėstä ja Vaidas Baumilasta. Edellisvuoden tapaan Liettuan karsinta oli tänäkin vuonna todella sekava. Maan karsinnassa kappale ja esittäjä valittiin 12 kappaleen ja esittäjän joukosta. Kullakin laulajalla tosin ei ollut omaa kappaletta vaan jokainen lauloi vuoro viikoin eri kappaletta. Laulajista että kappaleista äänestettiin erikseen jatkoon pääsijät ja lopulta finaaleissa oli jäljellä kolme esittäjää ja kolme kappaletta. Ensimmäisessä finaalissa valittiin kappale ja viikkoa myöhemmin sille esittäjä.

Karsintojen aikana This time -kappale päätyi Monikan ja Vaidaksen duetoimaksi, mikä teki vaikutuksen Liettuan kansaan sekä kappaleen säveltäjiin. Säveltäjät vetosivatkin LTR:ään, että Vaidas ja Monika saisivat esittää kappaleen yhdessä, mikä oli kisan sääntöjen vastaista. Lopulta LTR myöntyi tähän ja Monika ja Vaidas voittivat edustusmatkan Wieniin.
http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/1e/75/ea/53/40/cb/62/e9/bc/c1/7d/a6/bb/f1/1a/b1/2Monika__Vaidas_foto_TomasLukas.jpg
Vasta 22-vuotias Monika Linkytė on ehtinyt jo paljon uransa aikana. Jo vuonna 2007 hän osallistui Liettuan Junioriviisujenkarsintaan. Hän on myös osallistunut Liettuan Euroviiskarsintoihin joka vuosi vuodesta 2010 saakka. Menestyskin on ollut melko hyvää: vuonna 2011 hän oli neljäs, vuonna 2012 kolmas ja viime vuonna taas neljäs. Vuonna 2011 hän osallistui Liettuan talent-kilpailuun ja vuonna 2013 Liettua The Voiceen ja sijoittui toiseksi.
http://www.eurovision.tv/save-files/resizes/fd/15/5c/a0/ca/41/1e/ce/28/1e/b6/28/b9/5a/67/3b/3monika_andvaidas_fototomasandlukas.jpg
28-vuotias Vaidas Baumila tuli tunnetuksi vuonna 2005, kun hän sijoittui Dangus-laulukilpailussa kolmanneksi. Seuraavina vuosina hän julkaisi kaksi liettuan kielistä albumia, joista jälkimmäinen toi hänelle vuonna 2008 Liettuan parhaan laulajan palkinnon. Myös Vaidas oli mukana viime vuoden karsinnassa ja sijoittui kolmanneksi. Kolmannen albumin julkaisua on suunniteltu tälle vuodelle.

Kappaleesta This time vastaavat Vytautas Bikusin ja Monika Liubinaitėn. Liettuan kappaleen studioversiota saimme odottaa aina huhtikuulle saakka.

Liettua saa siis kunnian avata toisen semifinaalin iloisella kappaleellaan.
Mitä piditte Liettuan karsinta formaatista ja sen lopputuloksista eli maan kilpailukappaleesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti