torstai 23. huhtikuuta 2015

Esittelyssä: Viro - Elina Born & Stig Rästa – Goodbye to Yesterday

Esittelyssä on nyt päästy jo etelä naapuriimme Viroon. Maa on voittanut kilpailun kerran, vuonna  2001 kappaleella Everybody. Nyt Viro jahtaa toista voittoaan.
Tänä vuonna Viron karsinnan, Eesti Laulin, voitti aivan ylivoimaisesti Elina Bornin ja Stig Rästan muodostama duo kappaleellaan Goodbye to Yesterday. 
 Estonia: Elina Born & Stig Rästa
20-vuotias Elina Born on kotoisin pieneltä Lehtsen paikkakunnalta noin 70 kilometrin päästä Tallinnasta. Hänen musiikkiuransa alkoi vuonna 2012 Viron Idolista, jossa hän sijoittui toiseksi.

35-vuotias Stig Rästa on syntyperäinen tallinnalainen. Hän on jo pitkäaikainen musiikin eri osa-alueiden ammattilainen. Hän on mm. kitaristi, laulaja-lauluntekijä, musikaalinäyttelijä ja pop-tuottaja. Hän toimii myös edelleen kitaristina aktiivisessa Trafic yhtyeessä. Muita yhtyeita ovat mm. olleet Outloudz ja  Slobodan River. Ennen edustuspaikan aukeamista hän oli kilpaillut Eesti Laulissa jo neljä kertaa erilaisissa kokoonpanoissa.
Estonia: Elina Born & Stig Rästa
Elinan ja Stigin yhteistyö alkoi jo vuonna 2012, kun Stig katseli Elinan Idols-esityksiä Youtubesta ja vaikuttui Elinan lahjakkuudesta ja otti yhteyttä nuoreen artisti lupaukseen ja alkoi edistää tämän uraa. Stig on vaikuttanut Elinan taustalla jo kaksi ja puoli vuotta, mutta vasta Eesti Laulin myötä he ovat alkaneet esiintyä lauluduona.
Estonia: Elina Born & Stig Rästa
Kilpailukappale Goodbye to Yesterday on kokonaan Stigin säveltämä ja sanoittama. Tarina kertoo, että teksti on ollut jo pitkään Stigillä valmiina, mutta hän on etsinyt sopivaa duettokumppania.  Viro esiintyy 1. semifinaalissa numerolla 7 ja on yksi suurimmista suosikeista voittamaan koko kisan.
Tuoko tämä toisen voiton Virolle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti