torstai 23. huhtikuuta 2015

Esittelyssä: Kreikka - Maria Elena Kyriakou – One last breath

Nyt on vuoro siirtyä Kreikkaan, joka on voittanut kilpailun kerran, vuonna 2005, kun iki-ihana Helena Paparizou toi maalle ensimmäisen viisuvoiton.
Greece: Maria-Elena Kyriakou
Tänä vuonna Kreikan edustajaksi valittiin Kyproksen Larnacassa vuonna 1984 syntynyt Maria Elena Kyriakou. Musiikki on aina ollut tärkeä osa Marian elämää ja hän onkin koko ikänsä haaveillut mahdollisuudesta päästä kilpailemaan Euroviisuihin.

Vuonna 1996 hän voitti lasten laulukilpailun ollessaan vain 12-vuotias, mutta sittemmin hän kuitenkin kouluttautui toiselle alalle ja vuonna 2006 Maria suoritti kirjallisuuden ja humanististen tieteiden tutkinnon.
Greece: Maria-Elena Kyriakou
Vuonna 2014 hän kuitenkin päätti palata musiikin pariin ja kolmen lapsen äiti osallistui The Voice of Greece -kilpailun ensimmäisen tuotantokaudelleja voitti sen. Hänen tähtivalmentajanaan toimi Kreikan karsinnoistakin tuttu Despina Vandi. Voiton myötä hän sai levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa ja hänen esikoisalbuminsa Dio ageloi sti gi onkin valmisteilla parasta aikaa.
Greece: Maria-Elena Kyriakou
Viiden kappalee karsintafinaalissa Maria oli sekä katsojien että tuomarien suosikki. Hän on ollut itse säveltämässä kilpailukappalettaan One last breath, jota hän kuvailee popballadiksi ja kappaleeksi, jollaista Kreikalta ei osata odottaa Euroviisuissa.Kappaleen sävellyksessä on mukana ollut myös Efthivoulos Theocharous ja sanoituksen kappaleeseen ovat tehneet Vangelis Konstantinidis ja Evelina Tziora.
Yllättikö tämä teidät?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti