tiistai 14. huhtikuuta 2015

Esittelyssä: Armenia - Genealogy – Face the shadow

Ensimmäisen semifinaalin toisen esiintymisnumeron sai Armenia, joka on osallistunut ennen tätä vuotta 8 kertaa Euroviisuihin. Armenian paras sijoitus on neljäs sija, jonka maalleen ovat tuoneet Sirusho vuonna 2008 kappaleellaan Qélé, Qélé ja Aram Mp3 viime vuonna kappaleellaan Not Alone.
Armenia 2015: Genealogy - Promotional Photos
Tänä vuonna Armenian televisioyhtiö AMPTV on koonnut Euroviisuja varten kuusi henkisen Genealogy-nimisen kokoonpanon, joka koostuu kahdesta miehestä ja neljästä naisesta. Kaikki nämä laulajat ovat etniseltä taustaltaan armenialaisia ja tulevat eri puolilta Maapalloa. Pitääkseen jännitystä yllä mahdollisimman pitkään julkaisi ARPTV kokoonpanon artisteja yksitellen helmi- ja maaliskuun aikana ennen kuin heidän kilpailukappaleensa esitettiin ensimmäistä kertaa yleisölle maaliskuussa.
Armenia 2015: Genealogy - Promotional PhotosArmenia 2015: Genealogy - Promotional Photos
Essaï Altounian ja Vahe Tilbian
Miehiä Genealogy-yhtyeessä edustavat Essaï Altounian ja Vahe Tilbian. 34-vuotias Essaï Altounian on asunut koko ikänsä Ranskassa, kun hänen isovanhemmat pakenivat Armeniasta sata vuotta sitten. 35-vuotias Vahe Tilbian on sen sijaan syntynyt Etiopiassa armenialaisille vanhemmilleen.
Armenia 2015: Genealogy - Promotional PhotosArmenia 2015: Genealogy - Promotional Photos
Inga Arshakyan ja Tamar Kaprelian
Naisjäsenistä viisuyleisölle tunnetuin on 33-vuotias, Armenian pääkaupungissa asuva, Inga Arshakyan, joka edusti kotimaatansa siskonsa Anushin kanssa Moskovan viisuissa vuonna 2009. Tuolloin heidän kilpailukappaleensa “Jan Jan” sijoittui finaalissa sijallle kymmenenen. Amerikkaa Genealogyssa edustaa 28-vuotias Tamar Kaprelian, joka on kasvanut Yhdysvalloissa armenialaisperheessä. Aasiaa taasen edustaa 27-vuotias Stephanie Topalian, jolla on japanilainen äiti ja armenialainen isä. Genealogyn viimeinen jäsen tulee Australiasta ja on nimeltään Mary-Jean O’Doherty. Hän on äitinsä puolelta armenialais-kreikkalainen.
Armenia 2015: Genealogy - Promotional PhotosArmenia 2015: Genealogy - Promotional Photos
Stephanie Topalian ja Mary-Jean O’Doherty
Kuusikon kilpailukappaleen on säveltänyt Armen Martirosyan ja sanoittanut Inna Mkrtchyan. Martirosyan on säveltänyt myös Armenian vuoden 2010 viisun Apricot Stone.
Alunperin kilpailukappale kantoi nimeä Don’t deny, mutta nimi päätettiin kuitenkin vaihtaa ja kappaleen uusi nimi on Face the shadow. Armenian kansanmurhasta tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta ja monissa yhteyksissä spekuloitiin että kilpailukappale viittaisi tähän. Nimen muutoksella Armenian viisudelegaatio halusi vähentää kappaleen poliittista sanomaa ja korostaa sen sijaan rauhan, rakkauden ja yhtenäisyyden merkitystä yleisellä tasolla tämänvuotisen Bulding Bridges -teeman mukaisesti.
Mitä pidätte Armenian kappaleesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti