maanantai 13. huhtikuuta 2015

Esittelyssä: Moldova - Eduard Romanyuta – I want your love

Nyt on vihdoinkin aika aloittaa tämän vuoden viisumaiden esittelyt. Luonnollisesti ensimmäisenä on vuorossa ensimmäisen semifinaalin avaava Moldova, joka osallistuu tänä vuonna 11:sta kerran Euroviisuihin. Maan paras sijoitus on kuudens sija debyytti vuodeltaan 2005.
Moldova 2015: Eduard Romanyuta - Promotional Photos
Tänä vuonna Moldovan lippua Wienissä kantaa ukrainalainen, 22-vuotias, laulaja Eduard Romanyuta. Hän on ensimmäinen ulkomaalainen Moldovan edustaja Euroviisuissa. Eduard on ollut musikaalinen jo lapsesta saakka ja hän onkin kiertänyt monissa kansainvälisissä laulukilpailuissa.

Moldovan Euroviisukarsinta O Melodie Pentru Europa ei ollut ensimmäinen viisukarsinta, johon hän on osallistunut, sillä hän on osallistunut Ukrainan euroviisukarsintoihin vuonna 2011 kappaleella Berega sijoittuen seitsemänneksi, 2012 kappaleella I’ll never let go sijoittuen viidenneksi sekä 2013 kappaleella Get real with my heart, joka sijoittui karsinnan kolmanneksi.
Moldova 2015: Eduard Romanyuta - Promotional Photos
Eduardin kappale oli alunperin tehty silmällä pitäen Ukrainan karsintoja, mutta Ukrainan vetäydyttyä Viisuista päätti hän koettaa onneaan Moldovan karsinnoissa. Eduardin tämänvuotisen kilpailukappaleen I want your love on säveltänyt ruotsalainen Erik Lewander, joka on tehnyt aiemmin uraa erityisesti Aasiassa, ja sanoittaneet australialainen Hayley Aitken ja englantilainen Tom Andrews.
 Moldova 2015: Eduard Romanyuta - Promotional Photos
Moldovan karsintojen voittaja päätettiin tuomari- ja katsojaäänten yhteistuloksella. Eduard oli tuomariäänten toinen ja katsojaäänissä ensimmäinen saaden yli 3000 ääntä enemmän kuin katsojaäänte kakkonen.
Mitä mieltä olette Moldovan kappaleesta. Minä kerron mielipiteeni kaikista kappaleista vasta kaikkien esittelyjen jälkeen lähempänä Viisuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti