torstai 23. huhtikuuta 2015

Esittelyssä: Makedonia - Daniel Kajmakoski – Autumn Leaves

 
Makedonia debytoi Euroviisuissa vuonna 1998 ja on tähän mennessä osallistunut 15 kertaa. Maanparas sijoitus on vuodelta 2006 kappaleella Ninanajna.
 F.Y.R. Macedonia: Daniel Kajmakoski
Tänä vuonna Makedoniaa edustaa vuonna 1983 Strugan pikkukaupungissa syntynyt Daniel Kajmakoski. Danielin päästyä kouluikään hän muutti perheineen Wieniin.

Musiikilla on aina ollut suuri rooli Danielin elämässä ja hän onkin nauttinut esiintymisestä. Vuonna 2009 hän osallistui kotimaassaan Ohrid Fest -kilpailuun, jossa hän lauloi itse säveltämänsä kappaleen Nezhna ko princeza. Daniel palasi Bulgarian kautta Itävaltaan siviiliammattinsa pariin, mutta musiikki ei jäänyt pois Danielin elämästä. Vuonna 2011 hänen sävellyksensä nousi Balkanin alueen listojen kärkeen Karolina Gočevan tulkitsemana.
 F.Y.R. Macedonia: Daniel Kajmakoski
Daniel teki läpimurtonsa vuonna 2013 osallistuttuaan Adrianmerenalueen X Factor -laulukilpailun enismmäiselle kaudelle voittaen sen. Ohjelman jälkeen Daniel julkaisi ensi sinkkunsa Skopje-Beograd, jonka sävellyksestä vastasi kykykilpailun valmentaja ja balkanilainen supertähti Željko Joksimović.
F.Y.R. Macedonia: Daniel Kajmakoski
Daniel valittiin edustamaan Makedoniaa jo viime syksynä perinteikkäällä Skopje Fest -kilpailulla. Voittokappale oli alunperin makedonian kielinen ja kantoi nimeä Lisja Esenski, mutta myöhemmin se käännettiin englanniksi ja Wienissä se esitetään nimellä Autum Leaves. Kappale kuullaan 1. semifinaalissa numerolla 8.
Kolahtaa Makedonian kappale teihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti