tiistai 12. tammikuuta 2016

UMK-kilpailijat julkistettu!

UMK16 kilpailun kulku
Tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailun osallistujat julkistettiin aiemmin tänään pidetyssä pressitilaisuudessa. Kaikki kisaajat musiikkivideoineen löytyvät täältä sekä Spotifysta. Mukana ovat seuraavat 18 kisaajaa:  
 1. Annica Milán & Kimmo Blom – Good enough: Kimmo Blom osallistui jo viime vuonna UMK:hon alteregollaan Angelo De Nile. Tänä vuonna hän on mukana omana itsenään mukanaan naisystävänsä Annica Milán. Molemmat ovat kilpailleet myös mm. The Voice of Finlandissa.
 2. Attention 2 – Ready for the show: Attention 2 -duon muodostavat tällä hetkellä vasta 15-vuotiaat kaksostytöt Anni ja Nina
 3. Barbe-Q-Barbies – Let me out: Tyttöbändi aloitti jo vuonna 2002 ja on keikkaillut ahkerasti ympäri Suomea. He ovat julkaisseet kolme albumia, joista viimeisin viime syksynä. Bändiin kuuluvat Niki Rock (laulu), Niina Klemetti (rummut), Kaisa Karjalainen (kitara), Ekkis Laine (kitara) sekä Minttu Muranen (basso)
 4. ClemSO – Thief: ClemSo on nigerialaislähtöinen laulaja, joka uskoo vahvasti rakkauteen ja humanismiin sekä yrittää tuoda niitä esille lauluissaan ja sisällyttää myös monikulttuurisuuden musiikissa. Tyylilajina on moderni pop ja afrobeat.
 5. Cristal Snow Love Is Blind: Cristal Snow on tunnettu paitsi musiikillisesta urastaan myös parodianettisarjasta ToosaTV, radiojuontajana, viisuselostajana sekä ohjaajana mm. Antti Tuiskun Peto on irti -musiikkivideolta. Cristalin musiikillinenura alkoi vuonna 2007 Pump It Upp -sinkun myötä ja vuonna 2008 hän osallistui Euroviisukarsintoihin kappaleella Can´t Save Me sijoittuen kolmanneksi.
 6. Eini Draamaa: Eini on pitkän linjan iskelmälaulaja, jonka ura alkoi vuonna 1978 kappaleen Yes Sir, alkaa polttaa menestyksen myötä. Muita tunnettuja kappaleita ovat mm. Kesä ja yö, Rakastua voisit aivan pikkuisen, Xanadu, Tavataanko taas sekä Olen neitsyt. Eini on julkaissut urallaan 12 studioalbumia ja 13 on tulossa tänä vuonna. Saara on julkaissut vuonna 2013 myös kiinan kielisen levyn Aasian markkinoita varten.
 7. Gušani Brothers – Poom poom: Alunperin kroatiasta kotoisin olevat, mutta nyt 10 vuotta suomessa asuneet Gušanin veljekset Sami, Irfan ja Meho tekevät melodista EDM:ää, josta kuultaa läpi klubimeininki sekä kesäinen festari- ja bilemeininki.
 8. Lieminen – Pehmeiden arvojen vaalijat: Nyt kolmatta vuotta musiikkia Lieminen nimellä tekevä artisti on tehnyt 20 vuotta musiikkia erilaisissa bändeissä aina hevistä bluesiin.
 9. Mikael Saari – On it goes: Viime vuodet paljon teatterihommia tehnyt Mikael Saari oli mukana UMK:ssa jo vuonna 2013 kappaleella We Should Be Throught sijoittuen toiseksi. 
 10. Mikko Herranen – Evil tone: Mikko Herranen on pitkän uran heavy-laulajana erilaisissa kokoonpanoissa tehnyt suomalaislaulaja-tuottaja. Hän on tullut tutuksi mm. seuraavista kokoonpanoista Herrasen Armeija, RUST, Velcra sekä Kilt.
 11. Pää-äijät Shamppanjataivas: Pää-Äijät on tuore huumori-rap-duo, joka ponnahti pinnalle viime syksynä julkaistujen Pääpäivä ja Pikkujouluissa -kappaleiden myötä. Duo sai soittoa varsinkin YleX:llä, jossa se nousi tunnuskappalemaiseen asemaan YleX:n iltapäiväohjelmassa.
 12. Pietarin Spektaakkeli – Liian kuuma: Pietarin Spektaakkelin Pietarilla on ollut useita bändejä jo ennen tätä. Ensimmäinen bändi oli anarko-folkia. Sitten on ollut eri tyylisuuntaisia punk-bändejä; garage-punkia, punk-rockia. Sen jälkeen hän on tehnyt mm. bluesia.Myös räppiä hän tehnyt jonkin verran. Pietari Kiviharjun lisäksi yhtyeessä vaikuttavat
  Tyko Haapala sekä Mitja Tuurala.
 13. Rafaela Truda – Rise up: Rafaela on makedonialaissyntyinen suomenruotsalainen laulaja-räppäri, joka on muuttannut muutaman kuukauden ikäisenä Suomeen. Hän työskentelen kosmetologina Norjassa ja hänellä on kaksi yritystä: kauneusalan yritys sekä hän omistaa osuuden kahvilasta. Musiikki on tyyliltää EDM:ää ja trapia.
 14. Saara Aalto No Fear: Saara Aalto on laulaja-lauluntekijä, joka nousi ensimmäistä kertaa julkisuuteen vuonna 2007 Talent Suomi -kilpailussa sijoituttuaan kolmen parhaan joukkoon. Vuonna 2011 Saara kilpaili Suomen Euroviisukarsinnoissa sijoittuen toiseksi kappaleella Blessed with Love. Seuraavana vuonna hän osallistui The Voice of Finland -kilpailuun sijoittuen niin ikään toiseksi.
 15. Sandhja Sing It Away: Sandhja on melkoisen tuore tuttavuus suomalaisella musiikkikentällä. Hän julkaisi ensimmäisen singlensä Hold Me vuonna 2013, ja toisen singlen Gold sekä samaa nimeä kantavan debyyttialbumin vuonna 2014. Viime vuonna Sandhja julkaisi My Bass -nimsen sinkun.
 16. Stella Christine – Ain't got time for boys: Stella on kotkalainen laulaja-lauluntekijä, joka on jo 23-vuoden ikään mennessä ehtinyt tehdä paljon keikkaa. Hänen tuotannossaan kuuluu vaikutteita RnB:stä, soulista sekä jatzista.
 17. Tuuli Okkonen – Don't wake me up: Oululaislähtöisen Tuulin musiikillinen ura on saanut alkunsa koulun kuorosta ja erilaisista bändiviritelmistä. Helsinkiin muutettuaan hän mukana Leola-bändissä, jonka kanssa hän osallistui vuonna 2012 Uuden Musiikin Kilpailuun. Nyt hän kuitenkin tahtoi olla enemmän vastuussa omasta tekemisestään ja päätti osallistua sooloartistina.
 18. Ylona – Blazing fire: 22-vuotias helsikiläinen laulaja-lauluntekijä Ilona Savolainen eli Ylona on eläinrakas, pitää matkustelusta ja luonto on lähellä hänen sydäntään. Häntä pyydettiin laulamaan tuttujen kautta laulamaan biisiiin, ja lopputuloksena oli tämä biisi.
 Mikä toimi teille parhaiten? Mitä mieltä yleisesti vuoden kattauksesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti