maanantai 23. marraskuuta 2015

Tilannekatsaus osallistujamaihin - Turkki ulkona, Australia mukana - yhä monta kysymysmerkkiä

Tällä hetkellä osallistujamaita on kasassa tasan 40 - mutta muutama maa on vielä epävarma osallistumisen suhteen.
Aloitetaan nyt kuitenkin huonoista uutisista. Turkki pääti pitkällisen jahkailun jälkeen 3. marraskuuta, ettei palaa viisuihin ensi keväänä. Syyksi TRT kertoo sen, ettei EBU ole muuttanut mitään sääntöjä heidän vetäytymisensä jälkeen. Mm. äänestysjärjestelmä ja Big5-politiikka häiritsevät Turkkia.
http://m.rgbimg.com/cache1sV1i9/users/s/so/somadjinn/600/nErGQ1a.jpg
Australia sen sijaan nähdään ensi kevään viisuissa tämän kevään tapaan. Viime keväänä kertaluontoiseksi luonnehdittu maan osallistuminen saa kuitenkin siis jatkoa ensi vuonna. Ensi keväänä Australia ei kuitenkaan pääse suurten rahoittajamaiden lailla suoraan finaaliin vaan joutuu hakemaan finaalipaikkaa semifinaalista.
Sitten meillä on nämä kolme epävarmaa maata Balkanilta:
Kroatiasta ei ole vieläkään kuulunut yhtikäs mitään. Toivottavasti tämä tarkoittaisi sitä, että HRT tekee kaikkensa, jotta heidät nähtäisiin ensi keväänä Tukholmassa.
Bulgaria ehti jo melko varmaksi ilmoittaa palaavansa viisuihin, mutta myöhemmin kuitenkin kertoi, että lopullinen päätös tehdään vasta JESC:in jälkeen eli päätös tulenee lähiviikkoina, toivottavasti.
Bosnia & Hertsegovina sen sijaan soutaa ja huopaa jälleen. Maa ilmoitti jo kerran palaavansa, sitten vetävänsä hakemuksensa pois, mutta etsivänsä vielä sponsoria osallistumiselle.
Lebanon Flag
Sitten meillä on vielä suuri mysteeri maa, Libanon, joka väläytteli debyytti aikeilla aiemmin syksyllä. Mielenkiinnolla odotamme, mihin tämä johtaa.

Näemmekö ensi vuonna siis 40, 41, 42, 43 vai jopa 44 maata? Olisiko jollain muulla maalla vielä mahdollisuus kääntää kelkkansa? Portugali? Slovakia? Tai näemmekö hiljaiseloa viettäneen Marokon paluun? Tai superyllätyksenä Kazakstanin debyytin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti