lauantai 17. tammikuuta 2015

The Common Linnets voitti EBBA-gaalan katsojien valinnan

 


Alankomaita viime vuonna edustanut The Common Linnets on voittanut Alankomaiden Krooningenissa pidetyillä Eurosonic-festifaalilla EBBA-gaalassa katsojien valitseman EBBA(European Border Breakers Awards)-palkinnon. The Common Linnets oli jo aiemmin valittu yhdeksi kymmenestä parhaiten menestyneestä uudesta Eurooppalaisesta artistista.

EBBA-palkinnon perustaja on Euroopan komissio ja se on Euroopan unionin laajuinen. Palkinnon saajat valitsee ja palkintotilaisuuden järjestää Noorderslag-säätiö, jonka tarkoituksena on edistää eurooppalaisen populaarimusiikin levitystä. Vuosittain jaettavien EBBA-palkintojen tarkoituksena on antaa tunnustusta kymmenelle artisti- tai yhtyetulokkaalle, jonka ensimmäinen kansainvälinen albumi on menestynyt kuluneena vuonna myös esiintyjän kotimaan ulkopuolella.

Muita EBBA-palkinon saaneita artisteja tai yhtyeitä olivat: Klangkarussell, Melanie De Biasio, MØ, Indila, Milky Chance, Hozier, Todd Terje, Tove Lo ja John Newman. Suomalaisista bändeistä Eurosonicissa on aiempina palkittu muun muassa Redrama, French Films ja Sunrise Avenue.

Myös Suomea Euroviisuissa edustanut Softengine oli esiintymässä Eurosonic-festivaaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti