keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi 2014 paketissa! Mitä jäi käteen?

Eurovision.tv on listannut 12 ikonista hetkeä näin vuoden ollessa lopuillaa. Nyt onkin syytä pysähtyä hetkeksi ja muistella, mitä kaikkea tähän vuoteen onkaan mahtunut. Eurovision.tv innoittamana ajattelin tehdä oman listani vuoden top12-hetkistä, mutta en millään pystynyt valtsemaan, mitkä ja missä järjestyksessä ne olisivat, joten tässä nyt vain on hetkiä.

Mieleenpainuneita hetkiä, tapahtumia ja asioita viisuvuodelta 2014:
San Marinon euroviisuhistorian ensimmäinen finaalipaikka. Hyppäsin varmasti monta metriä  ilmaan sohvalta, kun kirjekuoresta paljastui San Marinon lippu. Meinasin huutaa täyttä kurkkua, mutta pystyin hillitsemään itseni, sillä kaikki muut olivat jo nukkumassa. Olin silloin niin onnellinen San Marinon ja Valentinan puolesta. Hetki, joka jäi päällimmäisenä mieleen tältä vuodelta. Vieläkin kylmiäväreitä.
Montenegron ensimmäinen finaalipaikka sykähdytti niin ikään tänä vuonna.
Alankomaiden upea live-esitys ja huikea menestys jäivät hyvin mieleen. Jatkuuko sama Wienissä?
Itävallan voitto. No eihän tätä voinut olla huomioimatta listauksessa. Conchitan ja Itävallan voitto oli aivan sensaatiomainen, vaikka kappale ei aivan ykkössuosikkini ollut. Voitto kuitenkin oli ansaittu ja meni oikeaan osoitteeseen.
Puolan paluu ja kappaleen valinta. Ensin Cleon ja Donatanin kappale nousee superhitiksi ympäri Puolaa ja maailmaa. Ensin duo tyrmää täysin osallistumisen, mutta myöhemmin Puolan tv-yhtiö tapasi duon  ja lopulta näimme My Slovanien Kööpenhaminan viisufinaalissa.

Softenginen upea menestya viisuissa. Paras sijoitus viisuissa sitten Lordin. Valinta oli hyvä, vaikka olin todella pettynyt finaalin jälkeen, kun Softengine valittiin Mikko Pohjolan sijasta. Vasta viisujen jälkeen kunnolla ymmärsin, kuinka hyvä valinta tämä oli ja löysin uuden suosikki bändini.
http://b.i.levykauppax.fi/cover/big/4/40/409370.jpg?cd
We Created The World niminen Softenginen debyyttialbumi  ilmestyi syksyllä ja voi, että se on hyvä. Ehdottomasti vuoden paras levy!
Kakkujen vuosi. Vuotta voitaneen nimittää kakkujen vuodeksi, sillä mukana oli peräti kaksi kappaletta, joiden nimestä löytyi kakku. Valko-Venäjän Cheescake ja Latvian Cake To Bake.
Espanjan huippu tasokas ja jännittävä karsinta, jonka lopulta voitti Ruth Lorenzo. Ja Espanjan upea live-esitys finaalissa.
Albanian hervoton ja kummallinen esikatselu video. Ei lisättävää tähän.
Viron finaalin vääryys, jossa Tanja voitti aivan muovisella kappaleellaan Sandra Nurmsalun upen Kui Tuuled Pöörduvad.
Upeat semifinaalit ja finaali. Ei mitään valittamista. Hyvä Tanksa ja DR.
Belgian karmiva esitys, jossa karmiva äiti-hahmo hiippaili taustalla.
Venäjän myöhästyminen kappaletta valitessa ja siitä noussut pienoinen poru, sekä kappaleen sanat, mikäli niitä tahtoi tulkita tietyllä tavalla tässä poliittisessa tilanteessa.
Helena Paparizoun osallistuminen Melodifestivalenille oli kuin unelmien täyttymys. Ja kappalekin oli vielä oikein upea! Survivor! Muutenkin Melodifestivalen oli jälleen kerran onnistunut kokonaisuus.

Tšekin marraskuinen ilmoitus palata viisulavoille, vaikka oli jo aiemmin kieltäytynyt. En ollut ensin uskoa silmiäni, kun luin uutisen. Tervetuloa takaisin.
Junnuviisujen herääminen jälleen henkiin, kun mukana oli 16 maata, mikä on neljä enemmän kuin edellisenä vuonna ja eniten sitten vuoden 2007. Mukana oli neljä palaavaa maata ja kolme uutta maata. Myös JESC:n tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä tällä hetkellä useat maat ovat kertoneet kiinnostuksesta debytoida tai palata. Ehkäpä Suomenkin vuoro on ensi vuonna.
Skotlannin jännittävä kansanäänestys itsenäisyydestä. Mikäli he olisivat itsenäistyneet olisimme saaneet uuden jäsenen Euroviisuperheeseen. Nyt näin ei kuitenkaan ainakaan vähään aikaan tule tapahtumaan.
Blogin avaaminen syyskuussa oli selkeästi hyvä päätös. Tästä on hyvä jatkaa uuten vuoteen ja uusiin viisuuihin. Kommentoikaa alle mitkä olivat teidän mieleenpainuneimpia hetkiänne tältä vuodelta.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA JOKAISELLE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti